Oplossingen verkoop online training

Online training oplossingen
Ondernemen

Op dit moment is het helemaal in, online training geven. Vanwege de Corona zit iedereen verplicht binnen en dan moet je mogelijk op een andere manier jouw geld verdienen. Een mooie oplossing is het delen van jouw kennis in ruil voor een kleine betaling. Dus je overweegt om een cursus te maken en deze online te verkopen aan iedereen die deze kennis tot zich wenst te nemen. Maar waar kun je eenvoudig een cursus tegen betaling verkopen? Waar zet je jouw training zodat anderen deze kunnen bestellen en hiervoor kunnen betalen? Goed nieuws, dat kan heel eenvoudig via diverse platformen. Maar je kunt ook zelf aan de slag met speciale software. Wat zijn de oplossingen en welke is voor jou het beste?

Globaal gezien heb je 3 opties als je een cursus wilt gaan aanbieden:

  1. jouw training aanbieden op een bestaande e-learning platform waar diverse trainers iets aanbieden (zoals https://teachable.com / udemy.com / kajabi.com)
  2. jouw training aanbieden op een geheel zelf ontwikkelde website / leer-omgeving (zoals met WordPress en Learndash bijvoorbeeld)
  3. op een eigen website maar met een speciale e-learning oplossing geïnstalleerd (Totora, Academy LMS)

Optie 1 is het meest eenvoudige om te realiseren. Je kunt je volledig focussen op de training zelf. Nadeel is natuurlijk de concurrentie van andere trainers. Udemy is op dit moment de meest populaire oplossing en het is ook helemaal gratis. Je betaalt pas geld wanneer je een cursus verkoopt. Bij verkoop geef je 50% (soms zelfs 75%) van de omzet aan Udemy. Dit platform is dus eigenlijk de beste oplossing als online cursusplatform voor mensen die niet direct veel geld willen investeren en ook klein willen beginnen. Er zijn gemengde (positief en negatief) beoordelingen over dit platform maar het heeft heel veel studenten die zoeken naar cursussen.

Bij optie 2 heb je met een eigen website veel meer vrijheid / flexibiliteit. Maar er komt natuurlijk wel meer kijken bij de bouw van de site en het online zetten van jouw training. Maar misschien heb je al een WordPress website en wil je deze aanvullen met een e-learning omgeving? LearnDash is een van de meer bekende oplossingen voor WordPress websites. Maak met deze plugin jouw eigen online cursusplatform en beschik over jouw eigen e-mailmarketingtools, drag and drop cursus bouwer, tussentijdse quizen, reminders, etc. Deze plugin kan worden geïntegreerd met ontzettend veel andere tools zoals Woocommerce, Paypal, Mailchimp, Buddypress, Zapier, Slack, etc. Helaas moet je wel 159 dollar per jaar betalen voor het gebruik van deze plugin + updates.

Een andere oplossing voor WordPress is Wishlist Member. Dit is een veelgebruikte plugin voor mensen die een membership website willen maken met daarbinnen het trainingsmateriaal. Jouw klanten betalen dan bijvoorbeeld 10 euro per maand om toegang te hebben tot de training teksten en video’s. Vaak zie je op dergelijke sites dat periodiek extra materiaal wordt toegevoegd.

Photo by Julia M Cameron from Pexels

Geen reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondernemen
Scam Alert gericht op Marketing bedrijven

Dit is een oplichtingswaarschuwing voor marketing bedrijven en marketeers. Deze specifieke dienstverleners zijn doelwit van een specifieke fraude afkomstig van, zo lijkt het, professionele grote organisaties. De marketingwereld is getroffen door een geavanceerde oplichting die legitieme zakelijke voorstellen van een internationaal bedrijf nabootst. Deze oplichting richt zich ook specifiek op …

odido is dat wel okido
Ondernemen
Is de nieuwe naam Odido wel okido?

Mogelijk heb je het al gehoord? Als je klant bent dan heb je natuurlijk al een bericht ontvangen. Het bedrijf T-Mobile heet voortaan Odido. Na twee jaar in het geheim werken aan dit project werd op 5 september 2023 de nieuwe naam onthuld van wat we voorheen kende als T-Mobile …

stap-budget stopt
Ondernemen
1
Stap-budget stopt waarschijnlijk vanwege kabinetsbezuiniging

Het Stap-budget, een scholingssubsidie voor werkenden en werklozen, wordt waarschijnlijk wegbezuinigd. Dat bevestigen bronnen aan ANP en andere nieuwsbronnen. Het Stap-budget werd iets meer dan een jaar geleden geïntroduceerd als vervanging van de belastingaftrek van scholingskosten. Het was eigenlijk een scholingssubsidie van maximaal 1.000 euro voor het volgen van een …

Shares