Beste WordPress plugins

Een zeer positieve eigenschap van WordPress is de mogelijkheid om dit CMS uit te breiden met extra functionaliteiten. Dit is mogelijk dankzij het kunnen toevoegen van zogenaamde Plugins.

Hieronder een kleine opsomming van plugins die jouw standaard WordPress website / installatie tot een zeer volledig en super functioneel Content Management Systeem maken.

WordPress Plugins voor online Promotie

  • Greet box (lang niet meer geupdate)
    De Greet Box plugin geeft jou de mogelijkheid om een specifieke begroeting / bericht te tonen aan de bezoeker afhankelijk van de website / URL waar ze vandaan komen. Bijvoorbeeld als een Digg gebruiker vanuit Digg naar jouw site komt dan kun je deze bezoeker vragen om jouw website te diggen. Of als een bezoeker van Twitter komt dan toon je bijvoorbeeld een bericht dat ze jouw post twitten en / of jou via Twitter gaan volgen.
  • Yet Another Related Posts plugin
    Deze Yet Another Related Posts plugin is zer handig. Deze plugin geeft onder elke post automatisch een aantal andere posts weer die sterk gerelateerd zijn. Let op, werkt voor Nederlandse posts niet altijd even goed helaas.

Update 2022, onderstaande niet meer actief:

  • Best Posts Summary 
    De best Posts summary is een handige plugin voor het verkrijgen van extra bezoekers. De plugin maakt in principe een lijst van populaire posts voor jou, geheel automatisch. Dit plugin doet dit op basis van het aantal comments op een post of het aantal page views. Erg handig omdat het geheel automatisch gaat en bezoekers zijn dol op top lijsten.

Update 2021, onderstaande niet meer actief:

  • WPopup!
    [Update: deze plugin is niet meer beschikbaar] De WPPopup plugin die toont een popup / popin na een kort aantal seconden dat een bezoeker op jouw website binnen komt. Dit is erg handig als jij bijvoorbeeld een mailinglijst / email-lijst wilt opbouwen en dus kun je een aanmelding voorschotelen. Let op, het kan ook voor irritatie zorgen.
  • DoFollow Trackbacks en DoFollow
    [Update: de DoFollow-Trackbacks plugin is niet meer beschikbaar en de DoFollow plugin kan nog worden gedownload maar is niet geschikt voor de huidige versie van WordPress] Met deze plugins verander je de standaard toevoeging van nofollow bij de comments en de trackbacks op jouw blog in DoFollow. Het voordeel is dat je meer commentaar zult krijgen omdat mensen hiervoor in ruil een linkje terug krijgen dat niet is voorzien van Nofollow. Nadeel is dat je misschien ook veel nutteloze reacties zult krijgen van mensen die alleen maar even snel een backlink willen krijgen.
  • WhyDoWork Adsense Plugin Deze Adsense Plugin met de naam WhyDoWork Adsense helpt jou bij de plaatsing van Adsense advertenties. Zet Adsense automatisch op door jou gekozen lokaties / plaatsen tussen je posts en comments. De plugin biedt ook nog een extra optie om andere plaatsingen in te stellen voor posts die ouder zijn dan een x aantal dagen.

SEO WordPress plugins

  • All-in-One SEO Pack
    Deze plugin zorgt ervoor dat de posts voldoen aan enkele belangrijke SEO (search engine optimization) aspecten.
  • Google XML Sitemaps Generator
    Een handige automatische Google XML Sitemaps Generator voor jouw WordPress. Deze versie is zeer uitgebreid. De gemaakte sitemap kun je gebruiken in Google Webmasters of Bing Webmaster Tools (de service van Yahoo Site Explorer is samengevoegd met Bing Webmaster Tools).

Geld verdienen met WordPress

  • Random / Rotating AdsSpeciaal voor de WordPress beheerders die graag meerdere advertentienetwerken wensen te gebruiken. De Rotating Ads plugin laat je toe om verschillende advertenties te laten roteren.
  • Google Ad Wrap
    Google Ad Wrap is een kleine plugin die speciale tags rond uw blogposts zet. Deze tags worden herkend door Adsense die vervolgens de tekst van de blogpost als hoogst relevant beschouwt en de advertenties hieraan zal aanpassen.

Administratieve WP plugins

  • WP-DB Manager
    Eenvoudig uw hele WordPress database backuppen.
  • WP Super Cache
    Maakt statische HTML-pagina’s van uw blog. Ideaal indien u veel bezoekers op korte termijn heeft.
  • Akismet
    Spamfilter voor comments. Zit automatisch bij elke nieuwe WordPress installatie maar moet geactiveerd worden.

Overige WordPress plugins

  • Contact Form 7
    Zet een net contactformulier op jouw website met deze plugin. Je kunt zeer eenvoudig een formulier maken met deze handige tool.
  • Show Top Commentators
    Wederom een plugin om de bezoekers te stimuleren goede commentaren op jouw blog te plaatsen.

Zinvolle lijst. Maar ik mis nog een behoorlijk aantal plugins eigenlijk. Hopelijk komen er binnenkort nog een aantal bij?

Interessant dat ook jij WhyDoWork Adsense vermeldt. Zie ik bijna op geen NL site terug maar is m.i. de beste Adsense plugin.

Hallo, ik heb deze website gevonden dankzij de zoekmachine toen ik zocht naar een gerelateerd onderwerp. Bedankt voor de info, kom vaker langs!

4 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

oplossen Elementor Scheme Color error
Wordpress
Oplossen uncaught error class elementor Scheme Color

Je bent op zoek naar een oplossing voor de foutmelding: Uncaught Error: Class ‘Elementor\Scheme_Color’. Dit is een zogenaamde fatal error (fatale fout) die de werking van de website gelijk stopt. De foutmelding hangt ook samen met het gebruik van de Elementor Page Builder en andere aan Elementor gerelateerde plug-ins. Wat …

voordelen nadelen Wordpress
Webdesign
De voordelen en nadelen van WordPress

Misschien overweeg je een website te bouwen of te laten bouwen met behulp van WordPress. Of er is een andere reden dat je onderzoek doet naar WordPress. Hoe dan ook, je vraagt je af: Wat zijn de voordelen van WordPress? En wat zijn de nadelen? Dus je zoekt een duidelijk …

Strato sitebuilder of Wordpress
Webdesign
2
STRATO Sitebuilder of WordPress?

Een begrijpelijke vraag die veel ondernemers hebben die een nieuwe site willen maken (of laten maken): kies ik voor STRATO sitebuilder of voor een eigen WordPress website? Het is geen eenvoudige afweging en ook afhankelijk van jouw specifieke situatie. Laten we voorop stellen dat geen van de hiervoor genoemde mogelijkheden …

Shares